Szabadidő

Gondozói villámgyors reflexének köszönheti életét a fuldokló zebrabébi

Az újszülött zebracsikó minden bizonnyal megfulladt volna, ha a két gondozó nem siet a segítségére.

Alig néhány másodperccel azután, hogy világra jött, máris életveszélybe került a spanyol Valencia Bioparc újszülött zebrája. Csak a gondozók gyors reflexeinek köszönheti az életét, akik nemcsak, hogy észrevették, hogy a kicsi bajban van, de a saját testi épségüket kockára téve a segítségére is siettek.

zebra életmentés videó

Kép forrása: LadBible

A csikó azért kerülhetett életveszélybe, mert anyja a zebrakifutó vizes részén hozta világra. Így fordulhatott elő, hogy miközben az újszülött állat kétségbeesetten igyekezett lábra állni, belepottyant a kifutó mesterséges tavába, amit a gondozók az állatok itatására alakítottak ki.

 

„Néhány pillanatig úgy tűnt, a csikó magától is ki tud majd evickélni a tóból, ám ekkor elmerült, és fuldokolni kezdett” – idézi a LadBible című online portál azt a gondozót, aki a csikó segítségére sietett. A férfi hozzátette, nem volt könnyű dolguk, mikor a kifutóba merészkedtek: egyiküknek távol kellett tartania a láthatóan feldúlt anyát, míg a másik a partra segíti a fuldokló csikót.

A nem mindennapi mentőakcióról még egy megható videó is készült, íme:

A gondozók a lapnak elmondták, az esetet követően a La Nina névre hallgató nőstény és csikója is jól vannak. Az éjszakát már teljes nyugalomban tölthették.

zebra életmentés videó

Kép forrása: LadBible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top