Szabadidő

Pánik a repülőn: annyira fáradt volt a pilóta, hogy ledőlt aludni

A United Airlines járatának utasai halálra váltan nézték végig, ahogy a kapitány elhagyja a pilótafülkét, és ledől szunyókálni.

Az amerikai légitársaság, a United Airlines Glasgow-ból New Jersey-be tartó járatán történt a valójában mindennapi, mégis nagy felháborodást keltett eset. Az első osztályon egyszer csak megjelent a gép pilótája, kibújt az egyenruhájából, átvett egy pólót, és ledőlt aludni. Másfél órára.

Az utasok eléggé megijedtek, és a stewardessek is furcsállták a helyzetet. Bár a szabályzat előírja, hogy a transzatlanti járatokon a pilótáknak is kötelező a szieszta, lehet, hogy ezt célszerű lenne nem az utasok szeme láttára lebonyolítani.

Hiába volt ugyanis teljes biztonságban és ellenőrzés alatt a gép, a repülőn az emberek hajlamosabbak a pánikra, ezért a pilóta elővigyázatlanul viselkedett. „Ilyen nem szokott történni, a pilóta nagyon ritkán veszi le az egyenruhát, és általában a pilótafülkében pihen” – fűzte az esethez egy stewardess név nélkül.

A United Airlines ugyanakkor nem vonta felelősségre a fáradt kapitányt.

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top