Szabadidő

Példaértékű tettet hajtott végre a 17-es villamos vezetője – videó

Példaként is állíthatná a BKK a többi munkatársa elé azt a villamosvezetőt, aki előreengedett egy biciklist, hogy ne tartsák fel egymást.

Meghökkentő videót osztott meg a HVG-vel egy kerékpárral közlekedő olvasójuk, akit teljesen meglepő módon maga elé engedett egy villamos vezetője. Viktorral a 17-es villamos vezetője volt igen előzékeny, a kerékpáros így eleveníti fel a történetet:

 A 17-es villamos vezetőjével 2018. 08. 29-én, 17:25 magasságában, a Margit híd budai hídfőjénél találkoztam. A megállóból akkor indult el, amikor melléértem, ezért félreálltam elengedni. A vezető kiszólt az ablakon, hogy menjek, de nem akartam feltartani, ezért megköszöntem, és szóltam, hogy menjen csak ő. Meglepetésemre a villamossal megállt, és azt mondta, menjek nyugodtan, mert úgyis gyorsabb leszek utána.

Igaza lett, nagyjából egy megállónyi előnnyel haladtam végig előtte a Frankel Leó úton a Kolosi térig, ahol aztán végképp lehagytam

Viktor felvételt is készített az esetről, amit a YouTube-ra is feltöltött.

A kerékpáros a HVG-nek elárulta, hogy évek óta kerékpárral jár dolgozni télen-nyáron, ez idő alatt az említett villamosvezetőjével gyökeresen ellentétes viselkedést szokott meg a közlekedőktől, ezért különösen jólesett neki az ő figyelmessége.

Viszonylatszámtáblát visz egy villamosvezető indulás előtt a Kelenföld kocsiszínben 2018. május 29-én kora reggel – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Végig tudta gondolni, hogy ő tartana fel engem, és nem fordítva, majd ennek megfelelően volt előzékeny. Legmélyebb tiszteletem neki! – üzente Viktor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top