Szabadidő

Mi már tudjuk, meddig tart a szeptemberi nyár

Kárpótol az augusztus végi rossz időért a szeptember, mert az előrejelzések szerint még két hétig nyár lesz. A hét második felében akár 32 fok is lehet.

Még nem érdemes elcsomagolni a fürdőruhát és a strandkellékeket, ugyanis a meteorológiai előrejelzések szerint még legalább két hétig kitart a nyárias időjárás, az Időkép hosszútávú jóslata szerint egy ideig még marad a 26 és 30 fok közötti nappali hőmérséklet.

Kedden fátyolfelhős-napsütéses idő várható, csapadék sehol sem valószínű, az északnyugati szél  északkeleten és a középső tájakon élénkülhet meg. Hajnalban 8-15, délután 26-30 fok várható. A hideg éjszakák miatt viszont nagyobb tavaink vízhőmérséklete alacsonyabb a nyáron megszokottnál, ugyanis a Velencei-tó és a Balaton is csak 22 fokos.

Homokos strand a Velencei-tónál – forrás: NLCafe

Szerdán a keddihez nagyon hasonló idő várható, viszont csütörtökön és pénteken a nappali hőmérséklet elérheti akár a 32 fokot is.

Hétvégére egy legyengült hidegfront hoz egy kis változatosságot a nyárvégi időjárásba, hatására elszórt záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és kissé megélénkülhet az északnyugati szél a Dunántúl északi felén. Napközben így is 26-32 fok valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top