Szabadidő

Furcsa hobbitól nyugodott le a balhés kiskutya

A kutyusnak ráadásul egy nem hétköznapi segítője is akadt, azóta mindketten hódolnak az állatoktól legalábbis furcsa elfoglaltságnak.

Egy Shirley nevű amerikai nő nagyjából nyolc évvel ezelőtt sétált a kutyájával Odie-val, amikor egyszer csak egy kóbor kiscicára lettek figyelmesek. A macska látszólag nagyon félénk és ijedős volt, de valamiért mégis úgy döntött, hogy közelebbről is megszemléli a párost. Odie is élénken elkezdett érdeklődni a kis állat iránt, aki követni kezdte őket. Shirley ekkor döntött úgy, hogy befogadja a cicust, akinek a Leeloo nevet adta.

Imádják a túrázást (Fotó: The Dodo)

Leeloo eleinte meglehetősen szorongott az új környezetben, főleg, hogy Odie mellett egy Joey nevű kutyával is osztoztak Shirley lakásán. Idővel azonban összeszoktak, így Shirley már a cicát is magával tudta vinni, amikor kedvenc hobbijának, a kirándulásnak hódolt. Így ment ez jó pár évig, közben azonban Odie és Joey megöregedtek és elpusztultak. Leeloo rettenetesen szomorú volt, láthatóan nagyon hiányoztak neki az addigi barátai. Shirley ezért úgy döntött, itt az ideje örökbe fogadni egy újabb négylábút.

Nincs az a sziklaszirt, amit ne másznának meg (The Dodo)

A választása Brodyra, a Jack Russell terrierre esett. A kiskutyának elég rossz híre volt a kaliforniai menhelyen, ahová korábban már többször is visszavitték vállalhatatlan viselkedése miatt. Shirley azonban úgy döntött, ad egy esélyt a kutyusnak. Haza is vitte, ahol Leeloo már nagyon várta. Brody azonban nem viszonozta ezeket az érzelmeket és eleinte meglehetősen ellenséges volt a cicával.

Leeloo és Brody: Az a bizonyos szánkózás (Fotó: The Dodo)

Amikor azonban Shirley elvitte őket az első közös kirándulásukra, minden megváltozott. Brodyt teljesen lenyűgözte a kiránduló cica látványa és szépen lassan elkezdtek összecsiszolódni. A kiskutya ráadásul egy csomó trükköt ellesett „mostohatestvérétől”, sőt télen akár szánkón is húzza maga után Leeloo-t. De olyan is előfordult már, hogy kutya és macska közösen úszkáltak egy tóban.

(Forrás: The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top