Szabadidő

Kitiltják a fedetlen vállakat a szent helyekről Balin

A bali hatóságok nemsokára fel fognak lépni az ellen, hogy a turisták bikiniben és más ledér ruházatban pózoljanak az ország különféle vallási építményei előtt.

A délkelet-ázsiai nyaralóhely az elmúlt években lett rendkívül népszerű, főleg a nyugati turisták körében: ma már évente több mint ötmillióan keresik fel Balit.

A szigorú lépéseket azért vezetik be, mert nemrég nagy botrányt okozott egy nő fotója, aki bikiniben mutatott be egy jógagyakorlatot egy szent épület előtt.

Ez a kép okozott botrányt, az épület ugyanis egy szent templom (Fotó: Instagram)

Nem csak vele volt azonban probléma, az új rendelkezések szerint például az alábbi képen látható turistanő ruházata sem megfelelő a vallásos helyszínek meglátogatásához, ahol az új előírások szerint olyan öltözékben kell megjelenni, amely eltakarja a térdet és a vállat is.

Ez is problémás lehet az új szabályozás értelmében (Fotó: Instagram)

„A templomok környékén fenn kell tartani a rendet, mert ezek testesítik meg a bali kultúra és hagyományok szellemiségét” – mondta a The Guardian című brit lapnak Cok Ace, a sziget kormányzóhelyettese. „Túl nyitottak vagyunk a turistákkal, így sokan jönnek, de emiatt az érkező turisták már nem úgy viselkednek, mint korábban.”

Neki nem lesz gondja, ha nem egy templomban csinálja ugyanezt (Fotó: Tumblr)

A szabályozásra valószínűleg hatást gyakorolt, hogy Kambodzsában 2016-ban kezdték előírni, hogy a turisták nem viselhetnek túl sokat mutató öltözéket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top