Szabadidő

Balja és jobbja is verhetetlen Brigittának

Kőváriné Ivánfi Brigitta a törökországi szkander-világbajnokságon két aranyérmet szerzett.

Sem ballal, sem jobbal nem tudta megverni senki több mint 100 induló közül a Honvédség szolnoki kiképzőközpontjának hivatásos katonáját Törökországban, a női mezőnyben – számolt be az RTL Híradó. Kőváriné Ivánfi Brigitta a napokban véget ért törökországi szkander-világbajnokságon két aranyérmet szerzett a nők között.

Elég kemény erőnléti sport. Csak azt látják, hogy nyomunk, de ha lejön valaki egy edzésre, és akkor elmagyarázom neki, hogy miből áll egy edzés, mi kell ahhoz, hogy erős legyen, akkor már megfogja a srácokat” – mondta el a világbajnok sportolónő.

Állítása szerint a reggeltől estig tartó többnapos versenyeken az összpontosítás a legfontosabb, de a szkanderben sokat számít a genetika is. „Nagyon jó dolog, ha valakinek erős a csontozata, akinek alapból a csuklója erős, ha arra pedig ráerősít, akkor nagyon jó szkanderes lehet. Nekem ilyen jellegű adottságom nem volt, kifejlesztettem mindent, beleerősödtem az egészbe” – tette hozzá. 

A többszörös magyar- és Európa-bajnok hetente csak egyetlen pihenőnapot enged meg magának. „Hat napot edzek. Van konditermi edzésem, de nem úgy edzek, mint egy testépítő. Teljesen másképp fogom meg a súlyt, más súlyokat választok, más a gyakorlatok kivitelezése” – árulta el Brigitta.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top