Szabadidő

Minidráma két percben: a bátor medvebocs példát mutat kitartásból

Bár az alábbi videón helyenként szívszorító pillanatok láthatóak, a történet vége valódi happy end, ami mindenkinek meg fogja melengetni a szívét.

Egy kanadai tévés műsorvezető, Ziya Tong Twitter-csatornáján jelent meg az alábbi videó, amelynél különb természetfilmet még maga Sir David Attenborough sem rendezhetett volna.

Mint látható, a kismackónak meggyűlik a baja a meredek havas hegyoldallal, amely a nála jóval nagyobb anyját is komoly küzdelem elé állítja. A medvebocs becsületére legyen mondva, hogy már elsőre is tetemes távolságot tud megtenni, és az anyja mozdulatait is kiválóan utánozza.

Az egyik ponton azonban az apróság nem bír a lejtővel, és gyors tempóban csúszni kezd a mélybe. Eközben az anyja fel tud evickélni a hegy gerincére, de csak tehetetlenül tudja szemlélni a bocs erőfeszítéseit.

A dráma úgy 1:10 környékén tetőzik, amikor a kismackónak már majdnem sikerül a biztonságos peremen átkapaszkodnia, azonban az utolsó pillanatban ismét csúszni kezd és meg sem áll addig, ahol a sziklák már kilógnak a hó alól. Nézni is rossz, ahogy tehetetlenül sodródik lefelé, az ember óhatatlanul is azt várja, hogy a bocs a mélybe zuhanva végzi.

A kismackó azonban nem adja fel, és sokadjára is nekiveselkedik a meredek mászásnak. Az anyamedve izgatottan fel-alá mászkál a hegygerincen, de a kitartó kölyöknek ezúttal sikerül a nagy tett, így pedig már kettesben ügethetnek el a bokrokkal benőtt rész felé, ahol már se hó, se meredek sziklafal nem állja az útjukat.

Újra együtt a család! (Képünk illusztráció) (Fotó: Getty Images)

A felvételt egyébként egy drón segítségével készítették, Tong – aki a WWF környezetvédő szervezet kanadai részlegének az igazgatója is – egyik követője pedig fel is tette Twitteren a kérdést, hogy a tévés mit szól az állatok drónokkal történő zaklatásához. Tong erre igen szimpatikusan reagál, kifejti, hogy egyetért a drónhasználat korlátozásával.

A szívmelengető virális történet „mellékhatásaként” pedig már jelentkezett is Tongnál két tudományos újságíró, akik vállalták, hogy átfogó tájékoztató cikkeket írnak majd a témával kapcsolatban, a medvebocs így nemcsak a saját életét mentette meg hősies küzdelmével, de potenciálisan egy csomó másik állatét is, akiket a jövőben már nem riogathatnak a látványos felvételekre vadászó drónpilóták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top