Szabadidő

Szexista kérdéssel fogadták az első női aranylabdást a díjátadón

Ada Hegerbergtől az eseményen zenélő DJ kérdezte meg, tud-e twerkelni.

A díj történetében először a legjobb női focistának is kiosztották az Aranylabdát. A párizsi gála azonban nem csak emiatt marad emlékezetes. Az eseményen zenélő DJ Martin Solveig ugyanis megkérdezte a díjat átvevő norvég Ada Hegerbergtől: tud-e twerkelni?

Ada Hegerberg norvég labdarúgó, az Olympique Lyonnais francia klub női csapatának játékosa kezében az év legjobb női futballistájának odaítélt Aranylabda-díjjal az átadóünnepségen Párizsban 2018. december 3-án (MTI/EPA/Yoan Valat)

A 23 éves futballista ledöbbent, majd egy rövid nemmel intézte el a szexista kérdést. Mindez azért is különösen kínos volt, mert Hegerberg a beszédében azt mondta: reméli, inspirálni tudja a lányokat, hogy higgyenek magukban.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki, a kommentelők mellett a teniszező Andy Murray is megszólalt az ügyben. Azt írta, hogy a twerkelős beszólás egy újabb példája annak, hogy a szexizmus még mindig jelen van a sportban.

Martin Solveig végül elnézést kért Hegerbergtől. A Twitterén azt írta: vicc volt, de úgy tűnik, rossz vicc, és ezért bocsánatot kér, mert nem akart senkit sem megsérteni.

Azt is írta, hogy az eset után beszélt Hegerberggel , aki azt mondta neki, értette a viccet. A friss aranylabdás focista a BBC-nek úgy nyilatkozott, nem vette szexuális zaklatásnak a beszólást, és amúgy is el volt foglalva azzal, hogy megnyerte a díjat.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top