Szabadidő

Ez az igazi álommeló: lennél „flamingófőnök” a Bahamákon?

Stacy Spurlocknak egy szava sem lehet a reggeli munkakezdés miatt, főleg, hogy az „irodája” egy luxushotel parkja a Karib-tenger partján.

A címben szereplő elnevezés annyira friss, hogy néhány perccel ezelőtt találtam ki. Nehéz ugyanis másképp magyarítani a bahamai Nassauban található Baha Mar szállodakomplexum „chief flamingo officer” pozícióját.

Stacy Spurlock munkahelye, a Baha Mar szállodakomplexum (Fotó: Baha Mar)

Ha azonban lefejtjük a jól csengő céges mázat a dologról, látni fogjuk, hogy valójában egy állatgondozói munkáról van szó, igaz, nem akármilyen körítéssel. Stacy Spurlock korábban 28 éven át dolgozott a floridai Busch Gardens szafariparkban, ahol nagyon megkedvelte az emberek közelségét kifejezetten jól tűrő madarakat.

A szakember az ABC Newsnak adott interjújában elmondta, hogy a parkban töltött ideje alatt tudta meg, hogy a flamingók már fióka korukban kifejezetten keresik az emberek társaságát, és szeretnek a figyelem középpontjában lenni. Ezután afféle flamingó-nagykövetként kezdte el járni az USA államait, ahol ismeretterjesztő előadásokat tartott és a veszélyeztetett fajok megmentéséért is síkra szállt.

A Baha Mar flamingófőnökeként Spurlock feladata a szálloda karibi flamingóinak ellátása, amelyek egyébként a Bahama-szigetek nemzeti állatának is számítanak. A szakember felügyelete alatt a szállóvendégek különféle kreatív módokon találkozhatnak a madarakkal, sőt, a szálloda parkjában született fiókákkal akár interakcióba is léphetnek, mivel ők már megszokták az emberek közelségét.

Spurlock figyelmét egyébként férje a barátai hívták fel a flamingófőnöki állásra, noha a nő eleinte szkeptikus volt, hogy családja hogyan reagálna az ötletre, hogy költözzenek a karibi szigetországba. Ez azonban az első látogatás alkalmával eldőlt, miután látták, hogy milyen mesebeli körülmények között kellene dolgoznia Stacynek.

Most már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy ő vajon hova utazik, ha szabadságra szeretne menni az egész éves nyaralásból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top