Szabadidő

Melegszik az idő, csak hogy a jövő héten újra lecsapjanak a mínuszok

Holnap 13 fok is lehet, de nem tart sokáig az enyhe tél. A hétvégén ismét havazni fog.

Nyugat, délnyugat felől egyre enyhébb, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik térségünk fölé, emiatt tovább erősödik a nappali felmelegedés – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdán egész nap erősen és közepesen felhős idő várható, a keleti határvidéken néhol kisebb eső is lehet. A helyenként erős, néhol viharos északnyugati, nyugati szél délutántól érezhetően mérséklődik. A csúcshőmérséklet délután 2 és 12 fok között alakul. A leghidegebb északkeleten lehet. Késő estére -1 és +5 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön folytatódik a felmelegedés. Reggel az ország északi felén többfelé köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik. Az Északi-középhegységben és az Alföld északi részén a felhőzet nagy területen, a köd pedig foltokban egész nap megmaradhat. Az ország többi részén változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként lehet kisebb eső, estétől északnyugaton nagyobb eséllyel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható.

Pénteken kezd visszaesni a hőmérséklet. Napközben már csak 2 és 8 fok közötti maximumok lehetnek. Többfelé várható eső, délután északnyugaton és a hegyekben hózápor is lehet. Napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, este északnyugaton csökken a felhőzet.

A hétvégén tovább folytatódik a lehűlés. Szombaton és vasárnap már csak +4 fokig melegedhet a levegő. A felhőzet délnyugat felől megnövekszik, és megvastagszik, többfelé havazás, hószállingózás is előfordulhat. A jövő hét elején hasonló időjárás várható, még alacsonyabb maximumokkal.

MTI/Mohai Balázs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top