Szabadidő

Két évre bezárják a népszerű budapesti fürdőt

Nem lesz fontosabb esemény a fürdők körül idén.

2019 második felében átfogó felújítás miatt bezárják a budapesti Király fürdőt. A fürdő felújítását eredetileg már januárban elkezdték volna, de végül a második félévre csúszik a munka kezdete. A munkálatok miatt várhatóan két éven át zárva lesz a fürdő.

Király fürdő (fotó: Hernád Géza / NLCafé)

2018-ban a megelőző évhez képest 300 ezerrel többen, 4,5 millióan váltottak jegyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. egységeibe, egy év alatt 7,3 százalékos volt a növekedés – közölte a Világgazdasággal Czinege Szilvia, a vállalat értékesítési és marketingigazgatója. Tavaly nagyon jó éve volt a Széchenyi fürdőnek 1,7 milliós vendégforgalmával, a Palatinus és a Paskál – nagyobb fejlesztéseket követően – szintén jól teljesített, ezekben a fürdőkben 31 és 13 százalékkal nőtt a vendégek száma.

Tavaly év végén megkezdték a pesterzsébeti fürdő régi, felújított és kibővített épületének próbaüzemeltetését, a nyári szezonban teljesen megújult strand várja a látogatókat. 2018 novemberében átadták a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőt, melyet 26 ezerrel többen kerestek fel, mint 2017 azonos időszakában – írja az InfoRádió honlapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top