Szabadidő

Reggelre az egész országot beborítja a hó

Kiadták a figyelmeztetést.

Szerda délelőttre várhatóan az egész országot beborítja a hó – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalára feltöltött videóból.

A videóban Csonka Tamás meteorológus ismerteti az elkövetkező napok időjárását, különös tekintettel a havazásokra. A videóból kiderül, hogy kedd este eleinte csak délen és keleten, majd éjjel dél, délnyugat felől kiterjedt havazás kezdődik, ami reggelre eléri az északi országrészt is. A havazást egy mediterrán ciklon melegfrontja okozza, amely az éjszaka érkezik meg az ország fölé.

A legtöbb friss hó a déli megyékben valószínű, hiszen itt kezdődik a legkorábban a havazás. A délelőtt folyamán dél felől fokozatosan megszűnik a csapadék, napközben a legtovább az ország északi, északnyugati részén havazhat.

A havazás miatt keddre kilenc (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna), szerdára hét (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala) megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológus szerint a hétvégén és a jövő héten is igazi téli idő várható, több alkalommal havazhat is.

Címkép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top