Szabadidő

Meghalt a Fővárosi Nagycirkusz sztárja

Az örökké vidám Steven Pedersen fókaidomár tavaly érkezett a cirkuszhoz népszerű műsorával.

Meghalt Steven Pedersen fókaidomár, a Fővárosi Nagycirkusz sztárja – közölte a szomorú hírt a cirkusz a honlapján.

Pedersen tavaly érkezett a Fővárosi Nagycirkuszba, ahol a népszerű, Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsorát adta elő két fókával és a feleségével.

Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A felszabadult műsorban mindig kihívott két kisgyereket, hogy bevonja őket is a mókába, és megmutassa, hogy mennyire fontos az állatok szeretete.

Steven derűje és humora minden pillanatban kicsillogott a hétköznapok néha nyűgös egymásutánjából. (…) Szerinte az élet egy olyan játék volt, amelyen csak mosolyogni lehet, és ezt a mosolyt érdemes tovább is adni, hogy ha nem is az egész világ, de egy kis szelete minden pillanatban szebb legyen

– írta a Fővárosi Nagycirkusz a búcsúztatóban.

Steven Pedersen és felesége 32 éven át voltak a porondon az állatszámukkal. Produkciójukkal bejárták a világot, felléptek többek között az USA-ban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban és a skandináv országokban is. Két patagóniai oroszlánfókával dolgoznak, Teddy és Scooby mindketten hímek, 18 évesek, a súlyuk egyenként 350 kilogrammot nyom.

Az örökké vidám Steven Pedersen halálával a világ cirkuszosai egy családtagjukat, egy nagy szívű, jó embert vesztették el, a társulat pedig őszintén megsiratta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top