Szabadidő

Ez történik, ha Kanadában bedugul az autópálya – videó

Az észak-amerikai országból származó felvétel bemutatja, mihez kezdenek a helyiek, ha van egy kis felesleges idejük a dugóban várakozva.

A kanadai CBC hírcsatorna számolt be róla, hogy a tegnapi nap folyamán óriási dugó alakult ki Montreal közelében, miután tömegkarambol történt a 40-es számú autópályán. Szerencsére nem tömeges tragédiára kell gondolni, inkább csak afféle bosszantó kellemetlenségre, amikor a jeges úton több autó koccant össze, emiatt viszont a forgalom hosszú időre leállt.

A kanadaiak nem estek kétségbe az útlezárástól, helyette jól érezték magukat (Fotó: iStockphoto)

A lenti videón látszik is, hogy a kocsisor előtt egy keresztbe fordult rendőrautó akadályozza, hogy az autósok továbbhajtsanak, feltehetően a mentési munkálatok ideje alatt.

A veszteglő sofőrök és utasaik nem türelmetlenkedtek az útlezárás miatt, helyette a lehető legkanadaibb módon kezdték el múlatni az időt: több autóból előkerült pár hokiütő, na meg persze legalább egy korong is, és rögtönzött barátságos hokimérkőzés kezdődött a lezárt autópályán.

Az esetről készült felvétel a CBC Twitter-oldaláról indulva meghódította a világot: több mint félmillióan nézték meg, közel húszezer lájkot kapott, és majdnem hatezren meg is osztották követőikkel a vidám képsorokat.

Többen feltették a kérdést, hogy minden kanadai autóban szériafelszereltség-e a hokiütő, mire valaki azt válaszolta: „Hát persze, elvégre nem vagyunk mi állatok!”

Egy másik twitterező pedig erre válaszként leírta, hogy mit tartalmaznak a kanadai autók elsősegélydobozai: „Két hokiütő, a hozzá való ragasztószalaggal, kesztyű, 2 hokikorong, 5 liter juharszirup, 2 Tim Hortons (a Starbuckshoz hasonló kanadai kávézólánc) kávéspohár, kötött sapka, korcsolyaélező, alufóliába csomagolt poutine (túróval kevert sült krumpli), amit egy motorblokkon vagy nyílt tűzön újramelegíthetünk, valamint egy hatalmas »Bocsánat, hogy lerobbantam« feliratú tábla.”

Ezek után semmi kétség sem férhet hozzá, hogy a kanadaiak a világ legjobb arcai, főleg, ha télről és az ahhoz kapcsolódó kényelmetlenségekről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top