Katalin és Meghan hercegnét annyi troll támadja, hogy segítséget kellett kérniük

Horowitz Katalin | 2019. Január 29.
A két hercegné közösségi oldalain annyi a rosszindulatú megjegyzés és fizikai fenyegetés, hogy szakértők segítségét kellett kérnie a brit királyi udvarnak.

A Guardian brit lap számolt be róla, hogy a Kensington Palace-nek közösségi médiával foglalkozó cégekhez kellett fordulnia segítségért, mivel annyi zaklató hozzászólás érkezik Katalin cambridge-i és Meghan sussexi hercegné közösségi oldalaira.

A rosszindulatú beszólások rengeteg időt vesznek el a királyi család oldalait kezelő csapat tagjaitól, akiknek temérdek rasszista, szexista vagy épp fizikai fenyegetést tartalmazó kommentet kell törölniük.

Katalin és Meghan hercegnét a média próbálja egymás ellen hangolni, pedig láthatóan egész jól megvannak egymással (Fotó: Getty Images)

Meglepő módon a legrosszabb megjegyzéseket a két hercegné rajongói írják a másik tábornak, mivel a médiában Katalint és Meghant gyakran riválisként állítják be. A közösségi médiás csapat emiatt a héten az Instagramhoz fordult, hogy segítsenek a probléma megoldásában.

A kommentelők a Kensington Palace hivatalos Instagram-oldalát sem kímélik: az oldalnak több mint hétmillió követője van, egy-egy poszt alá átlagosan több mint ezer megjegyzés érkezik. Ezek többsége ugyan pozitív tartalmú, egy részük azonban „rendkívül agresszív” egy „belső forrás szerint”.

Ugyanez a forrás azt is elárulta a Guardiannek, hogy a brit királyi udvar hivatalosan nem távolít el olyan hozzászólásokat, amelyek kritikusak a királyi családdal szemben – a kommentelők egy része ezt is sérelmezni szokta.

Emlékezetes, hogy tavaly valaki hat darab kés-emojit posztolt az egyik, Meghan hercegné családjához kapcsolódó kép alá, amit egyértelmű halálos fenyegetésként értékeltek. A Mail on Sunday című lap pedig szintén tavaly számolt be róla, hogy az amerikai származású hercegnét gyakran érik durva, rasszista és szexista megnyilvánulások is. Ő egyébként a Harry herceggel való eljegyzésének bejelentését követően törölte is személyes oldalait, sőt még az életmód-tanácsadással foglalkozó weboldalát is megszüntette.

A két hercegnével szembeni online zaklatás már olyan méreteket öltött, hogy a Hello! magazin most hétfőn kampányt indított a Twitteren #HelloToKindness hashtag alatt, hogy felhívja a figyelmet a tarthatatlan helyzetre.

„Számunkra elfogadhatatlan, hogy két nőt egymás ellen fordítsanak – mondta a lap királyi családdal foglalkozó szakértője, Emily Nash egy, a kampányt kísérő videóban. – Számunkra elfogadhatatlan zaklató, fenyegető, rasszista vagy szexista kommenteket írni az interneten. És szintén elfogadhatatlan más felhasználókat megtámadni csak azért, mert nem ugyanazt a véleményt képviselik. Mielőtt kommentelsz, gondolkodj! Segítő szándék vezérel? Kedves vagy? Kimondanád ugyanezt a való életben is?”

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, a Katalin hercegnével és Meghan hercegnével kapcsolatos hírekről pedig folyamatosan beszámolunk olvasóinknak.

Exit mobile version