Szabadidő

Hivatalos: idén is lesz Red Bull Air Race Budapesten

Már az időpont is megvan.

Idén is megrendezik a Red Bull Air Race-t a fővárosban: a versenyt július 13-án és 14-én tartják majd a Duna fölött, a Parlament előtti szakaszon – szúrta ki az Index a Red Bull honlapján.

Emlékezetes, hogy Tarlós István főpolgármester a tavalyi rendezvény után azt nyilatkozta, „ilyen formában” nem fogják többé megrendezni a versenyt Budapesten. Tarlós akkor azt mondta, „elég botrány és zűrzavar” volt a fővárosban a műrepülőverseny miatt a zajszennyezés és a közlekedési változások miatt, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Ezután hozzátette, hogy amíg ő a főpolgármester, addig „ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban”, hiszen „akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni”.

Tarlós szavait sokan úgy értelmezték, hogy ezzel vége a budapesti Red Bull Air Race-nek. Hamarosan azonban kiderült, hogy ez azért nem teljesen igaz, a szervezőknek ugyanis 2020-ig tartó szerződésük van a budapesti versenyekre.

Az Index szerint a bejelentés úgy is értelmezhető, hogy a szervezők ígéretet tettek arra, hogy idén kevesebb gondot okoz majd a rendezvény a fővárosiaknak, de úgy is, hogy nem volt semmilyen egyeztetés az ügyben, csak a szerződés miatt rendezhetik meg ismét a műrepülőversenyt.

Lakatos Péter/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top