Szabadidő

Ráesett egy 30 tonnás bálna a kajakosra, aki csodával határos módon túlélte – videó

Minden előjel nélkül ugrott ki a vízből a hatalmas állat, a férfinak megijedni sem volt ideje.

Tom Mustill természetfilmes régóta kedveli a bálnákat, de legutóbb olyan történt vele, hogy azt hitte, nem éli túl. A 35 éves brit férfi a turisták által kedvelt bálnamegfigyelő helyen, a kaliforniai Monterey-öbölben kajakozott egy barátjával.

Több bálna is úszott körülöttük, minden teljesen nyugodt volt, amikor váratlan dolog történt. Minden előjel nélkül egy hatalmas, 30 tonnás hosszúszárnyú bálna ugrott ki a vízből, és éppen Tomék kajakjára zuhant.

A bálna a semmiből ugrott ki. Hatalmas volt, képtelenül nagynak tűnt, eltakarta a napot, amikor ránk esett. Folyt a víz a testéről, és éreztem a halszagú leheletét

– emlékezett vissza Tom Mustill a hátborzongató élményre.

Minden olyan gyorsan történt, hogy megijedni sem volt ideje, csak azt érezte, hogy a két busz méretű hatalmas állat lenyomja a víz alá. Sosem érzett ilyen hatalmas erőt, és azt hitte, meghalt vagy halálosan megsérült.

De amikor sikerült a felszínre úsznia, rájött hogy csodával határos módon túlélte a találkozást. A következő gondolata viszont az volt, hogy a barátja, Charlotte biztosan meghalt. Aztán a fiatal nő is felbukkant a vízben, óriási mosollyal az arcán. Mindketten sérülés nélkül túlélték.

A hosszúszárnyú bálnák rendszeresen kiugrálnak a vízből, hogy így kommunikáljanak a többiekkel. Jámbor vízi emlősök, egyáltalán nem agresszívek, de néha előfordul, hogy véletlenül hajókra esnek rá, és így komoly balesetet okoznak.

Tom Mustill három évvel ezelőtt úszta meg az életveszélyes kalandot. Története azért került ismét reflektorfénybe, mert nemrégiben visszatért Kaliforniába, hogy a BBC2 egyik dokumentumfilmjében keressen válaszokat a csodás megmenekülésre.

(The Sun)

(Nyitókép: YouTube/Sanctuary Cruises)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top