Szabadidő

Műalkotásokká változtatja a kátyúkat ez a kortárs művész

Ráadásul nem egyszerű graffitiről van szó, hanem egészen lenyűgöző művekről, érdemes megnézni!

A chicagói Jim Bachor annyira tehetséges, hogy a város legjobb köztéri művészei között jegyzik a nevét, nem véletlenül. A kortárs művész eredeti technológiával készülő mozaikokat állít elő, amelyeken mindenféle, napjainkban aktuális témát dolgoz fel, a gyorséttermektől a dohányzáson át a hírességekig.

Ráadásul, művészetével egyszerre gyönyörködteti a szemet, és gondoskodik a városi környezet rendben tartásáról. Jim Bachor ugyanis kifejezetten keresi a kátyúkat az utcákon járva, ha pedig talál egyet, akkor addig nem nyugszik, amíg a korábbi bosszantó gödörből gyönyörű mozaikká nem változtatja.

„Az ókori mesteremberek által is használt anyagokat, eszközöket és módszereket alkalmazom – írja a művész weboldalán. – Munkáim során malterbe zárom a jelenünkből megrajzolt váratlan dolgokat. Fel- és kihasználva ennek az elpusztíthatatlan technikának a korlátait, a munkám meglepi a nézőt, miközben megkérdőjelezi azokat a hosszú ideje fennálló vélekedéseket, hogy egy mozaiknak hogyan kell kinéznie. Az alkotásaimhoz, afféle analóg pixelekként több száz vagy több ezer apró, kézzel vágott, olasz üvegből és márványból való darabkákat használok fel.”

Chicagón kívül a gerillamozaikos lecsapott már Detroitban is, ahol többek között a tavaly elhunyt Aretha Franklin arcképét örökítette meg.

New Yorkban pedig szabályos hadjáratot hirdetett a kátyúk ellen, ahol például Donald Trump jelenlegi amerikai elnök arcát rakta ki a manhattani 2nd Streeten.

Arról nem szól a fáma, hogy munkásságához mit szólnak a városi hatóságok, az Instagram-felhasználók viszont kifejezetten szeretik, több mint 35 ezren követik a mester oldalát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top