Szabadidő

Ingyen mehetnek színházba és cirkuszba az iskolások évente egyszer

Lázár Ervin Program néven az iskolások kulturális nevelését támogató kezdeményezés indul.

Lázár Ervin Program néven az általános iskolások kulturális eseményeken való részvételét támogatja a kormány. A Magyar Közlöny hétfői számában közzétett kormányhatározat hangsúlyozza: „az ezeréves magyar kultúra a jelen állampolgárainak és a jövő nemzedékeinek művelődése, önkifejezése és nemzeti identitása, valamint Magyarország kulturális fennmaradása szempontjából fundamentális jelentőségű érték, ennél fogva kiteljesítése az állam kiemelt felelőssége”.

Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című mesejáték Békéscsabán (fotó: MTI/Rosta Tibor)

Ehhez a kultúrstratégiai célhoz kapcsolódóan a kormány létrehozza a Lázár Ervin Programot, amely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenessé teszi a színházi, tánc- és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, illetve az őshonos állatok bemutatóhelyeinek látogatását.

A Lázár Ervin Program idei megvalósításához hatmilliárd forintot, 2020-tól beépülő jelleggel 5,5 milliárd forintot biztosít a határozat. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top