Szabadidő

Ámulni fogsz Európa legszebb könyvesboltjain

Ha a könyvek szerelmesei vagyunk, és az utazásaink során sohasem hagynánk ki az éppen meglátogatott város könyvesboltjait, akkor ez a lista most tetszeni fog. Európa legszebb könyves üzletei akár múzeumnak vagy könyvtárnak is beillenének.

A frissen nyomtatott könyv illata, színe semmivel sem összehasonlítható. Egy belepörgetés, egy szippantás a könyvbe és máris visszajön az a sok szép gyerekkori emlék. A sokszor fárasztó, kimerítő városnézés közepette pedig kell egy kis relax, amikor kizárjuk a nyüzsgő nagyváros zaját és egy pillanatra lelassul a világ. Mutatjuk Európa legkülönlegesebb és látványnak sem utolsó könyvesboltjait.

Libreria Acqua Alta, Velence

Az olaszországi Velence városában lévő, igazán bohémen és kedvesen hanyagul elrendezett könyvesboltjának neve (Acqua Alta) azt jelenti: magas víz. A magasan álló víz városában ez a könyvesbolt pont azzal a szándékkal jött létre, hogy az áradó tengerrel szemben menedéket nyújtson a könyveknek. Ennek megfelelően egy hatalmas, könyvekkel teli gondola áll az üzlethelyiség közepén.

Pinterest

undefined

Shakespeare & Company, Párizs

Két emeleten apró kis szobákkal, díványokkal és zongorával berendezett ékszerdoboz, igazi otthont nyújt a könyvek szerelmeseinek. A Notre Dame tőszomszédságában lévő könyvesboltban nem csak vásárolni lehet, de híres-neves szerzőkkel találkozni is.

Pinterest

undefined

Daunt, London

A Marylebone High Streeten lévő Edward-kori stílusban berendezett könyvesbolt, a tipikusan angol életérzést hozza. Hatalmas belső tér, az üvegen át beáramló fény, még hangulatosabbá teszi az itt eltöltött időt. Az üzlet egy 1990-ben alapított könyvesbolthálózat része, melyből több is van a városban.

Pinterest

undefined

Lello könyvesbolt, Porto

Lélegzetelállító. Talán a világ legszebb könyvesboltja ez a mesébe illő csodavár. A stílus valahol az art deco és az art nouveau között van egy csipetnyi gótikussal keverve. A helyiség közepén egy vörös lépcső fut fel, melyet körbevesznek természetesen a könyvek.

Pinterest

undefined

A könyvek háza, Szentpétervár

A New Yorkban található Singer Building inspirálta épületben található Szentpétervár legszebb könyvesboltja, a Könyvek Háza. Nem csak a bejárati ajtó monumentális és jelentős, hanem a választék is. Szinte minden témában lehet itt kiadványokat találni. Ráadásul kávézós, időtöltős sarokkal bírja rá az idelátogatókat további maradásra, ahonnét a Kazán Katedrálisban lehet gyönyörködni.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top