Szabadidő

Hatalmas halszörnyet sodort partra az óceán Ausztráliában

Az emberek először azt hitték, hogy hajótörmeléket látnak. Valójában egy óriási holdhallal találkoztak.

Igencsak meglepődtek a óceán partján sétálók az ausztráliai Coorong Nemzeti Parkban, amikor észrevették, hogy valami hatalmasat sodort partra a víz.

Először azt hitték, hogy hajótörmeléket látnak, de amikor jobban megnézték, rájöttek, hogy egy elpusztult holdhal került a partra.

A hatalmas halról Linette Grzelak számolt be a Facebookján. Azt írta, a párja bukkant rá a holdhalra, de nem hitte el, hogy igazi. Mivel beragadt a homokba, úgy nézett ki, mintha papírmaséból lenne.

Más kommentelők sem akarták elfogadni, hogy ilyen hal valóban létezik. Volt, aki homokszobornak, más fafaragásnak gondolta.

A holdhalak a Föld legnagyobb csontos halai. Idejük nagy részét a nyílt óceánban töltik, és óriási mélységbe képesek lemerülni a táplálékért. Ám nem ritka, hogy a partok közelébe merészkednek, ha arrafelé bőségesen lakmározhatnak a medúzákból.

Hogy ez a partra vetődött példány miért pusztult el, azt nem tudni, ránézésre teljesen egészséges volt, és nem voltak rajta sérülések.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top