Szabadidő

Ősszel nyílik meg a világ első vaginamúzeuma

A hiánypótló intézményben a nemek közötti egyenlőség lesz a legfontosabb érték.

A tervek szerint idén ősszel, Londonban nyílik majd meg a világ első vaginamúzeuma.

„Rájöttem, hogy van egy péniszmúzeum Izlandon, ami elég menő. De sehol a világon nincs vaginamúzeum. Létezik ugyan egy művészeti galéria Tasmaniában, illetve Ausztriában egy virtuális múzeum. De nincs olyan, fizikailag létező múzeum, melyet meglátogathatnának, és úgy gondoltam, ez igazságtalan” – magyarázta az ötletgazda, Florence Schechter.

A múzeum tudományos, történelmi és társadalmi aspektusokból is foglalkozik majd a női nemi szervvel.

„A nemek közötti egyenlőség a legfontosabb értékünk. Legfőképpen, mert mindenkinek tanulnia kell a vagináról, függetlenül attól, hogy van-e neki vagy nincs, ugyanis a társadalom felének ugyanis van” – mutatott rá a múzeumalapító, aki hozzátette, a kiállítások nemi identitás szempontjából befogadóak lesznek, vagyis nem hagyják figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy olyan embertársaink is vannak, akiknek vaginájuk van, mégsem nők.

„Ez is egy testrész, melyet ünnepelnünk kell, valami, amiről szót kell ejtenünk.  Tehát a prioritás valójában a nőgyógyászati ​​anatómia destigmatizációja.” ”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top