Szabadidő

Újabb budapesti bevásárlóközpontot tört meg a kiskutyalobbi

Állatok is bemehetnek mostantól a MOM Parkba.

Április 15-től szélesre tárja a kapuit a kisállatok előtt és állatbarát üzletközpontként üzemel tovább a MOM Park. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy a budai bevásárlóközpont területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül, az egészséges, tiszta, ápolt kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb állatok is beléphetnek – áll a bevásárlóközpont sajtóközleményében.

A kép illusztráció. Forrás: Berk Ozkan / Anadolu Agency

A bejárás szabad, csupán pár alapvető szabályt kell mindenkinek betartania, amit a házirend foglal magába. Az épületben tartózkodásuk ideje alatt a gazdáiknak teljes körű felelősséget kell vállalniuk a házi kedvencekért, a kutyák pórázon vagy hordozóban, míg a macskák, nyulak, vadászgörények és más, a házirendben engedélyezett állat hordozótáskában vagy ketrecben hozható be az épületbe. Gazdáik pedig bemehetnek velük azokba az üzletekbe, amelyek ezt engedélyezik, illetve külön, a bejáratnál kihelyezett piktogrammal jelzik.

Ez alól kivételt képeznek az élelmiszert előállító vagy árusító helyek, valamint egészségügyi és higiéniás előírások miatt az üzletközpont hivatalos, nyilvános helyiségeiben sem tartózkodhatnak állatok – írják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top