Szabadidő

Profin instagramozik a csimpánz, és ez nagyon szomorú – videó

Jane Goodall híres antropológus szerint sokat árt egy ilyen videó a vadállatok védelmének.

Egy majom is tud instagramozni, ez esetben pedig ezt vehetjük szó szerint. Megjelent egy videó az Instagramon – hol máshol –, ahogy egy csimpánz profin böngészi a videókat az okostelefonon, ami pedig érdekli, arra rábök, megnézi, majd visszalép.

A videó az állatok jogaiért és a környezetvédelemért küzdő aktivista, Mike Holston oldalán jelenet meg, de egyelőre nem tudni, eredetileg ki vette fel a képsorokat. A felvételt eddig majdnem 1,6 millióan látták.

A kommentelők nagy része el volt ragadtatva, mennyire ügyes a főemlős. Ám a tudósok szerint inkább szomorú ez a videó, mert rossz hatással van a vadon élő állatok védelmére, és jobb, ha nem osztjuk meg és nem lájkoljuk a posztot.

Adriana Lowe főemlőskutató szerint ha valakit tényleg érdekel a csimpánzok sorsa, egyáltalán nem örül egy ilyen videónak. A majom ugyanis emberi környezetben, háziállatként jelenik meg a felvételen, miközben nagyon nehéz megfelelő körülményeket teremteni nekik. Az egésznek pedig nagyon rossz üzenete van.

Még Jane Goodall is megszólalt az ügyben. A híres antropológus is óva int attól, hogy megosszuk a videót. Szerinte a közösségi médiában terjedő felvétel lájkolgatása helyett inkább a vadonban élő csimpánzokkal és a felelős állattartással kellene foglalkozni.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top