Szabadidő

Ennyiért foglalunk szállást idén a Balatonon

Öt magyar közül négy tervez balatoni nyaralást idén, Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb célpontok.

A Szallas.hu most kiadott elemzése szerint a magyarok 80 százaléka tervez a Balaton környékén nyaralni, átlagosan 110 ezer forintot szánva a szállásfoglalásokra. A szállásfoglalással foglalkozó oldal információi szerint a nyaralók körülbelül 5-10 ezer forint költőpénzzel számolnak, ebből naponta maximum 2500 forintot terveznek büfékben elkölteni.

Rohamosan fogynak a balatoni szállások, érdemes most foglalni!

A weboldal elemzése arra is rámutatott, hogy a Balaton környékén már most 70-80 százalékos telítettségűek a szálláshelyek, ezért érdemes lehet még most foglalni. A legnépszerűbb célpontok listáján Siófok, Balatonfüred és Hévíz áll az élen, utánuk Zamárdi, Balatonlelle, Balatonboglár, Keszthely, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi szerepel, míg a legjobb strandok Balatonalmádiban és Zamárdiban találhatók.

A balatoni szállások 70-80 százalékát már lefoglalták (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Népszerű a SZÉP-kártya és a családi nyaralás

A felmérésből az is kiderül, hogy a legtöbben 4 éjszakára foglalnak szállást, átlagosan 3,7 fővel. A vendégek 25 százaléka SZÉP-kártyával intézi a foglalást, ilyenkor a korábbi értékhez képest is többet, átlagosan 134 ezer forintot fizetnek.

A legsűrűbb időszakra július 15-28 között lehet számítani, ebből is a legforgalmasabb napnak július 21-e tűnik a mostani adatok szerint. Az északi part és déli part viszonyában nincs különösebb megoszlás, a válaszadók felének mindegy, hogy a tó melyik oldalán nyaral, egyharmaduk inkább a déli partot részesíti előnyben, míg csupán ötödük voksol az északi part településeire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top