Szabadidő

Durva jégesővel és viharral robban be a jövő hét

Heves viharokkal, jégesővel, felhőszakadásokkal érkezik egy ciklon Magyarország fölé.

A jövő hét első felében egy mediterrán ciklon okozhat heves viharokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében – írja az Időkép.

Vasárnap még kellemes májusi időben lesz részünk, a délután folyamán 23-28 fok várható.

Képünk illusztráció. MTI Fotó: Földi Imre

Hétfőn azonban alaposan megváltozik a helyzet: az Adria térsége felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, melynek hatására többfelé kell majd csapadékra számítani eső, de főként záporok formájában, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet 22 és 27 fok között alakulhat.

Kedden ez a mediterrán ciklon uralhatja időjárásunkat. Országszerte záporok, zivatarok alakulnak ki, többfelé kell számítani heves viharokra is, de emellett jégeső, viharos széllökések és sűrű villámlás is kísérheti a zivatarokat. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakulhat, de a zivatarokat követően több fokkal lehűlhet a levegő.

Képünk illusztráció. MTI Fotó: Varga György

Szerdán is még többfelé okozhat viharokat ez a mediterrán ciklon, sőt ennek hatására a hőmérséklet is jócskán visszaesik: helyenként csak 15-16 fokot mérhetünk napközben.

Csütörtökön egyre kevesebb helyen várható csapadék, és heves viharok sem valószínűek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top