Szabadidő

A magyar mentőkutya újra a világ legjobbjai között

Az életveszélyes betegség és gerincműtétje után a 9 éves Symba a legmagasabb szintet is teljesítette.

Még gazdája sem gondolta volna, hogy Symba alig két évvel súlyos gerincműtétje után ismét a csúcson lesz. A magyar mentőkutya a legnehezebb nemzetközi mentőkutyás vizsgát teljesítette, így ismét a világ legképzettebb mentőkutyái között tartják számon – írja a Blikk.

Jelenleg csak öt olyan kutya van az egész világon, akik terület- és romkutatásból is tettek mestervizsgát, immár Symba is a legjobbak csapatát erősíti.

Eleve az indulás feltételeit is nehéz teljesíteni, hiszen a legmagasabb szintű nemzetközi vizsgákkal kell bírniuk a kutyáknak. Emellett a kutyavezetőktől is elvárás, hogy rendelkezzenek újraélesztési ismeretekkel, elsősegélynyújtással, kiválóan használják a térképet, GPS-t, és persze a nemzetközi mentési irányelvekkel is teljes mértékig tisztában legyenek” – mondta el Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke, aki nagyon büszke négylábú társára.

A magyar mentőkutya a versenyek mellett rendszeresen, fáradhatatlanul segíti a rendőrség munkáját gazdájával együtt.

Kiemelt kép: Balázs László / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top