Szabadidő

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Kettős győzelemmel jutottak ki Japánba.

A magyar női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, miután az idegenbeli sikert követően szerdán 28-19-re legyőzte Ausztriát a selejtező zalaegerszegi visszavágóján.

A magyarok vasárnap 41-23-ra nyertek Grazban a párharc első mérkőzésén, vagyis a visszavágó gyakorlatilag tét nélküli volt. A meccs legeredményesebb játékosa hat góllal Klujber Katrin volt.

A 24 csapatos vébé november 30. és december 15. között lesz Kumamotóban. Ez lesz a 24. női világbajnokság, és a 22., amelyen a magyar válogatott is részt vesz.

A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára. A 2-7. helyezettek selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

(Kiemelt kép: A magyar kézilabda-válogatott játékosai, miután világbajnoki selejtezõ mérkőzésen 28-19-re legyőzték Ausztriát Zalaegerszegen 2019. június 6-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top