Szabadidő

Tévésorozat készült gyerekeknek a II. világháborúról

Bemutatják, hogyan élték meg a borzalmakat akkor a kicsik.

Der Krieg und ich (A háború és én) címmel európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a nyolc éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek társaik a második világháborúban, miként viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.

„A nyolcrészes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces epizódokban” – közölte csütörtökön Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó munkatársa a sorozat mainzi bemutatóján.

A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.

„A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért” – olvasható a SWR közleményében.

A sorozatot már bemutatták Svájcban. Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban, valamint Ausztráliában.

(MTI)

(Kiemelt kép: YouTube)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top