Szabadidő

Időjárás: beüt a kánikula a hosszú hétvégén

Hétfőig 30 fok fölötti maximumok várhatók, legfeljebb helyenként fordulhat elő zápor, zivatar.

A pünkösdi hosszú hétvégén dugig lesznek a magyarországi szállodák, és ezúttal az időjárás is kegyes lesz a nyaralókhoz. Napos, igazi nyári melegre számíthatunk.

Szombaton jobbára napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Elsősorban az északkeleti, keleti tájakon fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. A szél több helyen megélénkül, az Észak-Dunántúlon erős, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul – írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, északkeleten helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között valószínű.

Hétfőn szintén napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű, legfeljebb a keleti határvidéken lehet egy-egy zápor. A délkeleti szelet csak a Dunántúl északi felén kísérik élénk, olykor erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top