nlc.hu
Szabadidő
Tündéri „zebmár” és púpos teve született a Magyar Nemzeti Cirkuszban

Tündéri „zebmár” és púpos teve született a Magyar Nemzeti Cirkuszban

Ők a társulat legújabb tagjai!

Két napon belül két újszülött érkezett a Magyar Nemzeti Cirkusz társulatába. Egy kis púpos teve, és ismét egy világszenzáció: megszületett Lelle, a zebra-szamár testvére, egy fekete, csíkos „zebmár”!

„Mentünk reggel az újszülött púpos tevéhez, akkor láttuk, hogy egy kis fekete, csíkos zebra-szamár rohangál az állatok között. Nem akartunk hinni a szemünknek! Az apukája most nincs velünk, a téli szálláson állomásozik, de egészen bizonyos, hogy ismét Levi bűnözött. Úgy néz ki, a természet ezt a kártyát dobta, valamiért ez a szamárfiú jobban vonzódik a zebrákhoz. Tavaly, amikor megtörtént az incidens, külön voltak választva a szamarak és a zebrák. Levi egyszerűen átszökött a zebralányhoz, így született meg Lelle. A mostani románc is tavaly eshetett meg a téli szálláson, ahol napközben együtt vannak az állatok egy egyhektáros területen. Lelle kis testvére fekete, a lábai csíkosak. A fekete szín valószínűleg az apuka valamely felmenőjétől jön” – meséli ifj. Richter József, cirkuszigazgató.

Magyar Nemzeti Cirkusz púpos teve

A kis zebmár és anyukája, ifj. Richter József, cirkuszigazgatóval (Magyar Nemzeti Cirkusz)

A hét közepén egy kis mongol púpos teve is született a Magyar Nemzeti Cirkuszban. Édesanyja Csacsesz, aki a társulat állatgondozói segítségével első csemetéjét hozta világra, egy makkegészséges púpos tevét, akit már nagyon régóta vártak. A felnőtt példányoknak két nagy púp van a hátukon, azonban az újszülött annyira kicsi még, hogy nem is látszik egy púpja sem, ami természetes. Különlegessége még a tevebabának, hogy a szülei sötétbarnák, az ő szőrzete azonban még szürke.

Magyar Nemzeti Cirkusz púpos teve

Az újszülött púpos teve (Magyar Nemzeti Cirkusz )

Manapság nagyon sok támadás éri a cirkuszokat az állattartás miatt, de ennél jobb bizonyíték nem kell, hiszen köztudott, hogy csak jó körülmények között tartott állatok szaporodnak, mert biztonságban érzik magukat. A Nemzeti Cirkusz idén még egy kis láma születését is várja.

(A nyitókép illusztráció! Forrás: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top