Szabadidő

Madonna még sosem forgatott ilyen megrázó videót

Miközben az áldozatokra emlékezik, nekimegy az amerikai fegyverviselési rendszernek.

2016 júniusában tragikus hír rázta meg a világot: az USA-beli Orlandóban merényletet követtek el, 50-en haltak, és 53-an sérültek meg. Új dalához, a God Controlhoz készült klipjével Madonna az áldozatoknak állít emléket, illetve az amerikai fegyverviselési szabályok szigorításáért kampányol. Az Euronews szerint az üzenet érthető mindenki számára, a realisztikus képsorok miatt bírálják is Madonnát, és óvatosságra intik azokat, akik túlélői ennek vagy egy ehhez hasonló borzalomnak. A Rolling Stone zenei szaklap egyetért az énekesnővel, szerintük láttatni kell a fegyveres erőszak pusztítását és azt, hogy a társadalom mennyire képtelen fellépni ez ellen. Az üzenet a lap szerint éppen a mészárlás mélységei és a féktelen szórakozás magasságai között vibráló feszültségben jelenik meg.

A Euronews idézi az orlandói tragédia egyik túlélőjét is, aki azt mondja, semmi pénzért ne nézze meg ezt a videót az, aki ott volt azon a nyári éjszakán az orlandói night klubban, mert iszonyú élményben lesz része. Ugyanakkor nagyra értékeli Madonna bátorságát, amivel állást foglal ez ügyben. Egy civil szervezet, a States United is dicséri a klip nyíltságát és őszinteségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top