Szabadidő

Idézetek A kis hercegből, amiktől garantáltan megmelegszik a szíved

Szeretetről, törődésről, szerelemről.

Zacc, a Cafeblog bloggere gyűjtött össze 11, garantáltan szívmelengető idézetet Saint-Exupéry klasszikusából, A kis hercegből.

Ahogy ő is írja, bár a történet gyermekeknek íródott, a felnőttek legalább annyira szeretik, és ez nem véletlen, rengeteg, megfontolandó üzenetet hordoz. Mutatunk egy párat, Zacc válogatásából, de a teljeset ide, a Zacc Cafeblogra kattintva olvashatjátok.

„Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.”

Te pillanatnyilag nem vagy számomra más, mint egy ugyanolyan kisfiú, mint a többi száz- meg százezer. És szükségem sincs rád. Ahogyan neked sincs énrám. Számodra én is csak ugyanolyan róka vagyok, mint a többi száz- meg százezer. De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra…

 

„Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat.”

„Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz (…). Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet.”

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top