Szabadidő

Túl hangos, ezért bezárják a kispesti strandröplabdapályát

Panaszkodtak a lakók.

Május végén rendezték meg az Amatőr Fővárosi Középiskolai Strandröplabda Bajnokságot a Kispesti Uszoda napozókertjében, öt pályán. Itt található a kispesti strandröplabdabázis, amit viszont július 13-tól már be is zárnak a Röplabda Szövetség közleménye szerint.

A Kispesti Uszoda strandröplabdapályái (forrás: Google Maps)

Gajda Péter polgármester arra hivatkozott, hogy a lakosoknak nem tetszett, hogy a versenyek és az edzések során száll a por, és a labdák pattogásának hangja is zavarja őket. „Az igazság az, hogy reggel 9 óra előtt nem kezdődnek sem versenyek, sem pedig edzések, és sötétedést követően pedig játszani sem lehet, tehát csendháborításról sem lehet szó (ezzel az erővel az utcán járó járművek közlekedése ellen is tiltakozhatnak a lakók, hiszen az is hanggal meg füsttel jár), mindezek ellenére a polgármester a sportágra nézve hozott negatív döntést” – áll a közleményben.

Az Index helyszíni bejárásából kiderül, hogy a környékbeli lakókat leginkább az uszoda hátsó részén 2015-ben megépített új pályák zavarják. Az eredeti tervek szerint a pályákat befedték volna, így a homokot nem fújta volna át a szél szomszéd házakhoz, a labdák sem repültek volna át a kertbe, a labdák pufogása és a játékkal járó egyéb zajt is felfogta volna a fal. Ez azonban nem valósult meg, a Röplabda Szövetség szerint azért, mert a kispesti önkormányzat nem járult hozzá az átalakításhoz. A polgármester a 444-nek azt mondta, ők egy új tornacsarnokot és zajvédő falat láttak volna szívesen, azonban ezeket a fejlesztéseket a Kispest SE és a Szövetség nem tudta megvalósítani.

Strandröplabda, illusztráció (fotó: Donal Husni/NurPhoto)

Felmerült, hogy a kerületben található, nemrég felújított Tichy Lajos Sportcentrumban kaphatna helyet hat röplabdapálya, nem biztos azonban, hogy ott lesz hely ennyinek.

(via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top