Szabadidő

Ezt az autót veszik a legtöbben Magyarországon

Változás történt a lista élén.

Trónfosztás történt a magyar magánszemélyek újautó-vásárlásait összegző toplistán! Az évek óta első helyen álló Suzuki Vitarát nagy meglepetésre megelőzte drágább testvérmodellje, az Sx4 S-Cross – derül ki a Vezess legfrissebb statisztikáiból.

A népszerű online autós szaklap cikkéből azt is megtudhatjuk, hogy az új gépkocsit vevő privát ügyfelek körében továbbra is a Suzuki a legkelendőbb, a japán „népautót” pedig a Dacia és az Opel követi a sorban.

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross

Négy különféle friss toplistát mutat be a Vezess a saját pénzből új személyautót vásárló magyarok legfrissebb szokásairól. Az első lajstrom a magánszemélyek között 2019 első hat hónapjában legnépszerűbb modelleket sorolja, mindjárt egy érdekes meglepetéssel. Az évek óta első helyezett Suzuki Vitarát ugyanis – a lap cikkében részletezett két sajátos ok miatt – leszorította a dobogó legfelső fokáról drágább testvérmodellje, az Sx4 S-Cross.

A második lista a privát vevők kedvelt márkáit sorolja; az első három helyen a Suzuki, a Dacia és az Opel áll. Ebben a felsorolásban kisebb meglepetésre megjelent a Kia, amely egyre népszerűbb a magánszemélyek körében. Ezen felül a legolvasottabb hazai autós újság közli, hogy a privát vevők mennyi és milyen hibrideket, illetve elektromos gépkocsikat vásároltak saját pénzből 2019 első felében idehaza.

(Nyitókép: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top