Szabadidő

Világhírű magyar fotós képét lophatták el egy bollywoodi film plakátjához

A Judgmentall Hai Kya című filmet készítő stúdió nem kért engedélyt Borsi Flóra művének felhasználásához.

Borsi Flóra nemzetközileg elismert fotós a Facebookon akadt ki azért, mert szerinte egy bollywoodi produkció ellopta az egyik fotóját – írja a 444.hu.

„Ismerős?” – tette fel a költői kérdést Borsi Flóra fotós-grafikus a Facebook-oldalán egy olyan montázs alatt, amelynek egyik oldalán a saját fotója, a másikon pedig egy bollywoodi film plakátja látható.

Borsi szerint a Judgmentall Hai Kya című indiai produkció marketingesei egészen egyszerűen lenyúlták az egyik ötletét; a fotósnak egész sorozata van hasonló, ember és állatszemek egymás mellé állítására alapuló képekből.

A fotósnak követői szerint nincs feltétlenül igaza; egyik kommentelője szerint ez az ötlet tulajdonképpen bárkinek eszébe juthat, ráadásul a véleményét egy másik fotóval is illusztrálta.

Nemo (Fotó: Mary Britton Clouse)

A fotós Photoshoppal manipulált fotógrafikái, amelyeknek gyakran ő maga a modellje, már akkor világhírűek lettek, amikor itthon még alig ismerte a nevét bárki is. 2014-ben az ő egyik műve volt az ismert grafikai program betöltőképe.

A téma nagy sztori lett az indiai sajtóban, a Huffington Post indiai mutációjának sikerült ugyan elérnie a filmgyártót, de a producerek nem reagáltak a plágiumvádakra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top