Szabadidő

Két világhírű író is Magyarországra jön ősszel

A Szólíts a neveden és a Cameron Post rossz nevelése szerzője is a Margó vendége lesz.

Emily M. Danforth amerikai írónő, a Cameron Post rossz nevelése című regény szerzője a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár vendége lesz október 13-án vasárnap, a Várkert Bazárban. A műből Chloë Grace Moretz főszereplésével Sundance-nagydíjas film is készült – emlékeztet a kiadó sajtóközleménye. 

Emily M. Danforth a Cameron Post rossz nevelése premierjén (fotó: Nicholas Hunt/Getty Images/AFP)

A könyv története szerint a tizenéves Cameron Post szülei egy autóbalesetben váratlanul meghalnak és a lány első, sokkoló reakciója a megkönnyebbülés. Az suhan át az agyán, hogy hála az égnek, sosem fogják megtudni, mit tett pár órával korábban: a legjobb barátnőjével csókolózott a szénapadláson.

Korábban jelentették be, hogy ugyanerre a fesztiválra André Aciman, a Szólíts a neveden című regény szerzője is ellátogat. Ebből a regényből is készült film, nem is akármilyen: Luca Guadagnino rendezése nyerte 2018-ban a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, a filmet mi is nagyon szerettük.

Timothée Chalamet és Armie Hammer a Szólíts a neveden című filmben (forrás: InterCom)

Aciman ráadásul a Szólíts a neveden folytatását, a Találj rám!-ot mutatja be a Margón. A Megtalállak-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki az előzmény óta eltelt időben sikeres zongoraművész lett. Véletlenszerű találkozása egy fiatal nővel a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét. Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top