Szabadidő

Így szülinapozott a világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája

Hszinhszing 37 éves lett, pénteken születésnapi ünnepséget rendezett neki az állatkert, ahol él.

Ha emberi életévekben számolnánk, akkor világ legidősebb, fogságban élő óriáspandája, Hszinhszing 37 helyett több mint százéves lenne. Az 1982-ben a kínai Szecsuán tartományban született nőstény utódai a világ több mint húsz országába, köztük az Egyesült Államokba, Kanadába és Japánba kerültek el.

Hszinhszing születésnapjára sokan elmentek (Fotó: youtube.com)

Pénteken a híresség gyümölcsös születésnapi tortát kapott a csunkcsingi állatkerttől, az ünneplésen több mint száz pandarajongó vett részt. A matróna jó egészségnek örvend, noha időnként magas a vérnyomása – közölte Jin Jen-csiang, az állatkert műszaki igazgatója.
    
A pandanagymama 98 kilogramm, naponta 30 kilogramm bambuszrügyet, fél kilogramm bambuszlevelet, egy kilogramm almát és 70 gramm finomított tápszert eszik.
    
Hszinhszinget egyéves korában vitték Csunkcsingbe. Az 1988-as téli olimpia idején a kanadai Calgaryba szállították, ahol több mint egymillióan voltak rá kíváncsiak – írja az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top