Szabadidő

Megvan, hol rendezik a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivált

A megrendezés jogára 5 holland város pályázott.

Rotterdam lesz a házigazdája a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválnak. A 65. alkalommal megrendezett versenynek 2020. május 12. és 16. között a holland kikötőváros Ahoy arénája ad otthont. Hollandia eddig 4 alkalommal volt házigazda: Hilversum 1958-ban, Amszterdam 1970-ben, a főváros Hága 1976-ban és 1980-ban.

Az Eurovíziós Dalfesztivál jövő évi megrendezésére 5 holland város pályázott, Rotterdam végül szoros csatában győzte le Maastrichtot. Mint Shula Rijxman, a holland közszolgálati média, az NPO igazgatója elmondta, olyan Eurovíziós Dalfesztivált szeretnének rendezni, amelyet Hollandia-szerte magukénak éreznek az emberek. „A rendezés egyfajta bemutatkozási lehetőség is Hollandia számára. Rotterdam vállalkozó és kreatív város, tökéletesen passzol az eseményhez” – hangsúlyozta.

Az Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezi jövőre Hollandia, mert az idei versenyt a holland Duncan Laurence nyerte Tel-Avivban Arcade című dalával.

(MTI)

Kiemelt kép: Vyacheslav Prokofyev\TASS via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top