Szabadidő

Valóra vált a bibliai csodatétel: amikor szétnyílik a tenger Dél-Koreában

Egy különleges árapály-jelenségnek köszönhetően évente kétszer több ezren kelhetnek át száraz lábbal a Jindo és Modo szigetei közötti tengerszoroson. Elképesztő videó.
dél-korea, tenger, tengerpart

Csodálatos természeti jelenségre hívta fel a figyelmet bejegyzésében a Deluxe Caféblog szerzője. Mint írja, ahogy a Biblia szerint Mózes kettéválasztotta a Vörös-tengert, hogy népe elmenekülhessen a Fáraó serege elől, úgy nyílik szét évente kétszer a tenger Dél-Koreában. „Ez a Jindo csodája, amely mindössze 1975 óta ismert a nyugati világ előtt, először Dél-Korea párizsi nagykövete adta hírül” – írja.

A kivételes természeti csodát egy különleges árapály-jelenség okozza, amely februárban és júniusban rövid időre átjárást enged Jindo és Modo szigetei között. Ilyenkor évről évre több ezren látogatnak el az országba, hogy száraz lábbal kelhessenek át a tengeren. A séta nem veszélytelen, hiszen az ide látogatóknak alig egy órájuk van, hogy partot érjenek, mielőtt a víz visszafoglalná a medret.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top