Beszóltak a műsorvezető ruhájára, ez lett a válasz

Horowitz Katalin | 2019. Szeptember 12.
A tévés nő nem hagyta annyiban, hogy egy férfi akarja megmondani neki, mit és hogyan viselhet.

Az NBC családjához tartozó KGW tévécsatorna portlandi stábjában műsorvezetőként dolgozó Maggie Vespa az elmúlt hét egyik napján egy magas derekú nadrágot választott ki a ruhatárából.

Ebben semmi különös nem lenne, ha az egyik néző nem írt volna be a cég Facebook-oldalára, megjegyezve, hogy a nő „röhejesen” néz ki a nadrágban.

Vespa először a közösségi oldalon reagált a kéretlen megjegyzésre, és annyit írt, hogy esze ágában sincs változtatni az öltözködésén. Erre a csak Jeffrey-ként azonosított férfi a műsorvezető élő adása alatt írt egy kommentet:

„OMG, ma teljesen úgy néztél ki, mintha problémáid lennének. Próbálj úgy öltözni, mint egy normális nő. A KGW nem fizet neked eleget ahhoz, hogy lecseréld a ruhatáradat?”

Maggie Vespa nem hagyta annyiban a szexista beszólást (Fotó: Maggie Vespa/Twitter)

A szexista megjegyzés még Vespa férfi kollégáit is felháborította, ő azonban rámutatott, hogy a tévénél dolgozó nők számára ez távolról sem újdonság. Ezt alátámasztotta az édesanyja is, aki szintén tévésként dolgozott korábban.

„Amikor megosztottam vele az esetet, azt mondta, az ő idejében elképesztően toxikus és hihetetlenül szexista dolgokat mondtak neki nap mint nap – mondta Maggie Vespa. – Ezért úgy gondoltam, tennünk kéne valamit.”

Az eredményt a fenti videóban lehet megtekinteni. Vespa ugyanis az ezt követő héten minden napra egy-egy új, magas derekú nadrágot választott. A felvételen pedig – többek között – a következőket mondja:

„Ezek az én nadrágjaim, én szeretem őket, ezért vásároltam meg mindet. Az esetet megosztottam a közösségi médiában a követőimmel, és több százan szólaltak fel azzal a nyomással kapcsolatban, amivel a nőknek mindennap szembe kell nézniük. Van ugyanis egyfajta elvárás velünk kapcsolatban, hogy mindig vonzónak kell lennünk, ugyanis ha nem tesszük, az annak a jele, hogy kevésbé vagyunk hitelesek vagy tehetségesek, a férfiak pedig jellemzően nem akarnak ezzel szembesülni.”

A műsorvezető ezután annyit mond, hogy itt az ideje, hogy kiálljon magáért és másokért.

„Nemcsak hogy viselem ezeket, az elmúlt héten mindegyik adásnapra más-más magas derekú nadrágot választottam, és megkértem a produceremet, hogy készítsen egy-egy fotót rólam” – mondta Vespa. „Mások, kollégáim és barátaim is csatlakoztak hozzám, hogy támogassanak, de még Lars Larson konzervatív rádiós műsorvezető is támogatásáról biztosított.”

Maggie Vespa az alábbi üzenettel búcsúzott a nézőitől:

Az a célunk, hogy üzenetet küldjünk a nőknek és a lányoknak, de valójában mindenkinek: öltözzetek úgy, ahogy szeretnétek, nézzetek ki úgy, ahogy szeretnétek, mert ha valaki emiatt beszól nektek, az az ő saját problémája, nem a tiétek.

Egyetértésünk mellett csupán annyit üzenünk: hajrá, Maggie, és köszönjük!

Exit mobile version