Szabadidő

A Disney semmibe veszi George Lucas ötleteit a Star Wars folyatásáról

A rendező nagyon megsértődött.

Miután eladta a Star Wars jogait és az egész Lucasfilmet a Walt Disney-nek, George Lucas hiába osztotta meg ötleteit a filmsorozat folytatásáról, a Disney vezetői teljesen mást fognak csinálni. Lucas a hírt egy konferencián tudta meg, és nagyon megsértődött, írja az Index.

George Lucas (Fotó: Getty Images)

Mindez a Walt Disney vezérigazgatója és elnöke, Bob Iger életrajzi könyvéből derül ki  – írja az Index. Lucas a Star Wars hetedik és azt követő részeire kitalált ötleteit korábban már elárulta James Cameron műsorában. Eszerint a harmadik trilógia egy őszülő Luke Skywalkerről szólt volna, aki egy Kira nevű Jedi Padawant edzett volna. A nézők mélyrehatóbban megismerkedhettek volna a midikloriánokkal is, vagyis az egysejtű, az emberrel a sztori szerint szimbiózisban élő létformákkal, amelyek a vérben élnek, és az határozza meg, hogy kiben milyen nagy az Erő iránti fogékonyság, hogy hány midiklorián lakik benne.

A lényeknek ez a világa máshogyan működik, mint a miénk. Whilleknek neveztem el őket, és ezek a Whillek azok, amelyek valójában az univerzumot irányítják. És ők az Erővel táplálkoznak” – mondta Lucas. 

A Disney talán érthető módon akart ettől az ötlettől eltérni, csakhogy erről elfelejtették Lucast is tájékoztatni. „George tudta, hogy a szerződésünk nem kötelez ilyesmire, de azt hitte, a treatment megvásárlása hallgatólagos ígéret is arra, hogy megfogadjuk a tanácsait, és csalódott volt, hogy eldobtuk az ő sztoriját” – idéz az Index Iger könyvéből.

Lucas egyébként korábban is kifejezte nemtetszését a hetedik rész kapcsán: dühében „fehér rabszolgatartókhoz” hasonlította a Disney-t. Később finomított véleményén, és azt mondja, „nem volt semmi újdonság” a hetedik részben, noha ő annak idején mindig ügyelt arra, hogy minden új rész valamilyen új világba vezessen el, új lényekkel, új technológiákkal találkozhasson a néző, írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top