Szabadidő

Tengerbe ejtette a kameráját, egy beluga hozta vissza – videó

Életre szóló élmény egy barátságos fehér delfinnel.

Amikor Joachim Larssen kajakkal érkezett meg a norvégiai Hammerfest városába, fogalma sem volt arról, hogy váratlan, de annál szívélyesebb fogadtatásban lesz része.

Ahogy evezett, egy barátságos beluga szegődött mellé. A kajakos nagyon meghatódott a különös találkozástól, és ahogy a kikötőbe ért, levette a fejéről a GoPro kameráját, hogy víz alatti képeket készítsen a játékos állatról.

„Ahogy filmeztem, véletlenül kiesett a kamera a kezemből, és az óceán fenekén landolt”

– számolt be az esetről Larssen a blogján.

Már elkönyvelte magában, hogy hamarosan le kell merülnie a kameráért a vízbe, amikor a beluga ismét feltűnt a felszínen, és valami volt a szájában: felhozta a vízbe ejtett kamerát. Utána pedig még haverkodott is a kajakossal.

Az életre szóló élményről a leejtett kamera készített bámulatos videót:

Az is kiderült, hogy a beluga egyáltalán nem ismeretlen, és valószínűleg megszokta az embereket. Hvalidimir idén tavasszal lett világhírű, amikor Norvégia vizeiben észrevették, hogy egy hám van rajta, amire egy minikamerát szereltek.

Azt feltételezik, hogy az egykor fogságban tartott beluga egy orosz katonai kiképzőbázisról szökhetett meg, és kémkedésre használhatták.

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top