Szabadidő

Ha maszkban érkezik a villanyszerelő, abból szex lesz – a pornófilmek legvadabb dramaturgiai túlkapásai

Cikkünkben többek közt arra is fény derül, hogy ki az a Fekete Szalámi, illetve hogy ki mentette meg Anita Bondot a gumikígyótól.

Minden műkritikus tudja, hogy a cselekményes pornónak két Achilles-sarka van: a forgatókönyv és a színészi játék (jó, meg még talán a rendezés is, de az legtöbbször említésre sem érdemes). Persze, azt senki nem várja el, hogy a szereplők felkavaró dialógusokban bővelkedő skandináv lélektani drámákat adjanak elő átszellemült arccal, mielőtt elkezdenék szégyentelenül meghágni egymást, de azért az sem jó, ha az aktusokat felvezető jelenetek kidolgozottsága az óvodai anyáknapi ünnepségekével vetekszik; a többség alighanem át is pörgeti ezeket a részeket, ha teheti. Pedig néha érdemes megnézni!

A pornó ugyanis annyira a szórakoztatóipar perifériáján van, még bőven valahol az alkalmazott művészeten is túl, hogy igazából sem a történetmesélés szabályaival, sem a lélekábrázolás érzékeny finomságaival, sem műfaji kérdésekkel, sem úgy általában a dramaturgiával nem kell bajlódnia, hanem minden kötöttség nélkül, az akadémizmus és a posztmodern merev dogmáit egyaránt levetve szárnyalhat, amerre csak akar. Az ilyen korlátlan művészi szabadságból pedig egészen fantasztikus dolgok is kisülhetnek; bizonyíték erre az a több tucat varázslatos pornófilmjelenetet tartalmazó Youtube-videó, amelyek közül most megpróbáltuk kiválogatni a legemlékezetesebbeket, a legszürreálisabbakat és a legértelmezhetetlenebbeket. Meztelenkedés vagy pláne behatolás egyikben sincs, indokolatlan, nem ritkán kifejezetten nyugtalanító párbeszédekben, unortodox történetvezetésben és elképesztő alakításokban ugyanakkor nincs hiány, szóval mindenkinek jó szórakozást kívánunk. A videókhoz hevenyészett magyar fordításokat is mellékeltünk, de hát valószínűleg enélkül is érthetőek (illetve nem érthetőek).

Kéjvágyó nő neglizsében: Ez az a kapcsolószekrény, amivel mindig van valami baj. Esetleg tudna rá vetni egy pillantást?

A különös villanyszerelő: Örömmel tenném! De mit keres itt ez a széna?

KNN: És maga miért visel maszkot?

AKV: Hmm…pfff…inkább szopjon le.

Erdőben settenkedő férfi: Óh, a francba, elnézést!

Nyilvánosan vizelő férfi: Miért kér elnézést? Apánk arra tanított, hogy soha ne szégyelljük a farkunkat, pláne, ha ilyen nagy, meg minden.

ESF: Úgy látom, hogy az apja nagyon jó tanácsot adott.

NYVF: Még nagyobb lesz, ha rárántok.

ESF: Hmmmm.

NYVF: Néha, amikor túl erősen rántok rá, előfordul, hogy felreped rajta a bőr

ESF: Nos, én is tanultam az apámtól egyet s mást; például azt, hogy ha a kezünk helyett valaki más száját használjuk, nem sértjük fel az előbőrt.

NYVF: Megmutatja?

ESF: Boldogan!

Kéjvágyő nő 1: Hát ez hallatlan! Maga lop?

Rajtakapott betörő: *sóhajt*

KN1: Hívom a rendőrséget!

RB: Kérem, ne hívja a rendőrséget! Nem akarok visszamenni a börtönbe.

Kévágyó nő 2: Nem kell ide a rendőrség. Van farka.

KN1: Áááááh, van farka?! Rendben, nem hívjuk a rendőrséget, ha megdug minket!

Fekete Szalámi: Akartok látni egy jó nagy fekete farkat? Megmutatom.

Fiatalember 1: Azt nézd, mekkora pöcse van!

Bajuszos férfi: Ezért hívják őt úgy, hogy Fekete Szalámi.

Fiatalember 2: Bár ekkora farkam lenne…

Fiatalember 1: Ugyan, semmi okod panaszkodni.

Fekete Szalámi: Nemrég egy fickó azt mondta, hogy basszam meg magam. És tudjátok mit? Képes vagyok rá! Csak nézzétek. (itt van egy vágás, így csak találgathatunk, hogy mi is történhetett) Remélem, mindenkinek tetszett. Viszlát!

Félmeztelen hacker: Halló?

Richard: Én vagyok az, Richard.

FH: Éjjel fél kettő van, az isten szerelmére! Mit akarsz?

R: Ne haragudj a zavarásért, de egy borzalmas vírus támadta meg az egyik fontos céges file-t.

FH: Rendben, küldd a számokat. (egy ideig random számokat gépel be valami ablakba) És most add meg a jelszavadat.

R: A jelszavamat?

FH: Ki vele!

R: Szájbaélvezés.

FH: Szájbaélvezés? Ez jellemző.

Amerikai házigazda (aki valamiért Canada feliratú pólót visel): Nagyszerű, hogy eljött ide Magyarországról, Isten hozta Amerikában! Angoltanáraként nagyon bízom abban, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni, és hamarosan tökéletesen elsajátítja a nyelvet. Ön egy gyönyörű nő, és remélhetőleg ugyanilyen gyönyörűen fog majd megszólalni angolul. Még annyit, hogy amikor itt kint tanul a kertben, nagyon vigyázzon a kígyókkal, mert sok van belőlük. Gondolom, Magyarországon nem nagyon lát ilyesmit.

Anita Bond, magyar pornószínésznő: OK, értem.

AH: Hát akkor hagyom is tanulni

(Anita Bondot ezután megtámadja egy gumikígyó, de vendéglátója a segítségére siet, és egy elképesztő küzdelemben legyűri az állatot)

AH: Nagyon sajnálom ezt az egészet, mondtam, hogy legyen résen, tele van kígyókkal a kert. De tudja, Anita, akad itt olyan kígyó is, amitől nem kell félnie. Mindjárt meg is mutatom! (benyúl a nadrágjába)

 

 

kiemelt kép: George Steinmetz/Corbis via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top