Szabadidő

70 éves nagymama tekerte végig a bolíviai halálutat

A nomen est omen alapján a 3 és fél kilométeres, dzsungelből induló és az Andok csúcsain végződő útszakasz nem egy halálos áldozatot követelt az idők során. Ezt hódította meg most egy hatunokás bolíviai nagymama.

Bolíviában található, amit a világ egyik legveszélyesebb útszakaszának szokás tartani. Az alacsonyan fekvő dzsungelből gyűrűzik felfelé 3 és fél kilométeren keresztül, hogy feljusson az Andok hófedte csúcsáig. Ennek ellenére legutóbb egy 70 éves nagymama, a bolíviai Mirtha Munoz boldogan tekerte végig az Index szerint az útvonalat a helyi Skyrace nevű 60 kilométeres extrém kerékpárverseny valaha volt legidősebb résztvevőjeként.

Munoz néhány évvel ezelőtt családja és pszichológusa javaslatára, terápiás jelleggel kezdett versenyszerűen biciklizni, miután váratlanul meghalt a fia. Az idős hölgy elmondása szerint a lazább, kevésbé extrém tekeréseket is élvezi, például amikor hat unokájával együtt bringázhat.

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top