Szabadidő

Virág, aki szétver, ha nem vigyázol

Ismerd meg Furó Virágot, aki férfiakkal edz, de versenyeken nőket győz le.

K-1

A K–1 egy Japánból származó küzdősport, melyet Isii Kazujosi hozott létre különböző harcművészeti ágak, mint a karate, kung-fu, kick-box, taekwon-do, muay thai ötvözésével. A K–1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer, amelyen belül komoly harcművészeti múltú sportemberek küzdhetnek meg egymással. Forrás: Wikipédia

Furó Virág 23 éves. K-1 harcos, vagyis komoly harcművészeti múltja van. A debreceni lány azt mondja magáról, gyerekként is sokat verekedett, főleg a fiúkkal bandázott. Szüleivel sokat jártak harcművész bátyja összecsapásaira, ott „fertőződött meg”. Virág 2012-ben ment le először edzésre, nem sokkal később meg már a ringben várta első összecsapását.

Virág a hétvégén újra küzdeni fog

Furcsa volt az első meccsem, nem féltem, magabiztos voltam, talán túl magabiztos is” – emlékezett Virág az összecsapásra. Bár kick-boxozni kezdett, edzője az ökölvívás felé terelte. Két évig edzett a korosztályos bokszválogatottal, miközben saját csapatában kick-boxozott.

Végül utóbbi küzdősport mellett maradt. Napi két edzése van, mivel a debreceni teremben nincs több nő, ezért férfiakkal gyakorol. „Vigyáznak rám, aki olyan szinten van, hogy meg tud ütni vagy rúgni, kicsit visszafogja magát, de kíméletről szó sincs.”

Az igyekezet meghozta a gyümölcsét, Virág két éve francia, majd magyar bajnok lett, a Prémium Média & Sport Management Zrt. társszervezésében megvalósuló Superfight Series versenyein pedig még egyszer sem talált legyőzőre.

Virág szülei látták lányuk elszántságát, hogy a vereségek után sem adja fel, ők is és a lány barátja is támogatják az 52 kilós harcost. „Anyukám azért már pityergett, amikor meglátott egy-egy vesztes meccs után” – ismerte be Virág, aki azt mondja, ha egyszer a gyermeke elé áll, hogy harcos akar lenni, ő sem fogja ebben akadályozni.

Virág a jó állóképességében bízik

 

Tervei szerint még legalább egy évtizedig verekedne a ringben, igaz, már most gondol a jövőjére, edzéseket vezet, és hétvégente besegít szüleinél az állattenyésztésbe.

Egyelőre azonban a hétvégére készül, mert október 12-én egyedüli nőként mérkőzik meg a kecskeméti Superfight K-1 Series gálán, ahol egy kínai ellenfél, Zeng Xiaoting ellen száll majd ringbe 52,5 kg-os kategóriában.

A gálára jegyek elővételben és a helyszínen egyaránt háromezer forintba kerülnek. Belépőhöz jutni a budapesti Perfect Fight Clubban, a kecskeméti Star Gymben és a tatabányai Bányász Gymben lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top