Szabadidő

A Tesla buktatta le a Teslát rongáló vandált

Az autó nem nyerte el egy ismeretlen férfi tetszését, ezért ott hagyta a keze nyomát a járművön, arra azonban nem számított, hogy a technológia lebuktatja.

Az Elon Musk nevével fémjelzett Tesla járművek egy ideje már státuszszimbólumnak számítanak, az Egyesült Államokban legalábbis. Ez azonban nem mindenkinek imponál, főleg amiatt, hogy a nagy étvágyú terepjárók és pick upok országában már eleve a villanyautózást sem nézik sokan jó szemmel. Nem egyszer fordult elő, hogy az öntudatos terepjáró-tulajdonosok egyszerűen körülállták a villanyautók töltőjét, hogy ne férjenek hozzá azok, akiknek szükségük lenne rá. 

Észak-Amerikában nem mindenkinek tetszik, hogy az elektromos autók külön parkolóhelyeket kaptak (Fotó: iStockphoto)

Valószínűleg hasonló módon nem szimpatizál a teslásokkal a lenti felvételen látható kanadai férfi sem, aki a létező egyik legalattomosabb rongálási módszert, az úgynevezett „megkulcsozást” választotta, hogy kifejezze nemtetszését. Arra azonban valószínűleg nem gondolt, hogy a Teslákba egy kilenc kamerából álló biztonsági rendszert is meg lehet rendelni, jól jön az, ha a biztosítónál bizonyítani kell, hogyan keletkezett kár a drága autókban. 

A férfiről így csaknem premier plánban készített felvételt az általa megrongált autó: jól látható, hogy kiszáll a saját kocsijából, majd a Tesla mellett elsétálva végigkaristolja az oldalát a slusszkulcsával. 

Bár valószínűleg a megrongált jármű tulajdonosa nem volt felhőtlenül boldog, a felvételek láttán talán egy picit enyhült a bosszúsága, hiszen így már meg tudja majd mutatni a biztosítónak, hogy nem az ő hibájából sérült meg a Tesla fényezése. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top