Szabadidő

Ufókkal találkozott – állítja a kaposvári vadászpilóta

Knoll Gyula sokáig nem mert beszélni róla, félt, hogy derékba töri a karrierjét.

Hosszú évekig titkolta, amit látni vélt, ma viszont az ufótalálkozók rendszeres résztvevője a 89 éves egykori vadászpilóta, Knoll Gyula – írja a Blikk.

Az alezredes a lapnak azt mondta, azért nem mert beszélni a látottakról, mert félt, hogy azzal véget vet a karrierjének, de tisztán emlékszik az első találkozásra.

„Sosem felejtem el azt a napot: 1959. július 21-én éjfél előtt a MiG–17PF vadászgépemmel éjjeli őrjáratra küldtek Kaposvár fölé. Taszárról startoltam, majd négyezer méter magasságban feltűnt, hogy keleti irányból egy fényes gömb közeledik. Megkérdeztem a rádión a fiúkat, ki van itt rajtam kívül. Küldtek-e mást is a légtérbe? Senkit nem küldtek fel – jött a válasz. Hirtelen szemből olyan erős fény árasztotta el a kabinomat, mintha nappal lett volna. Majd az ismeretlen repülő a gépem felett elsuhanva Ausztria irányába továbbszállt.”

Az alezredest bár faggatták, nem beszélt az esetről akkor, ami még kétszer megismétlődött. Ma is kutatja a harmadik típusú találkozásokat.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top