Szabadidő

Magyar rendezőre bízzák Hollywoodban az új Elefántembert

Mundruczó Kornél amerikai karrierje egyre ígéretesebb.

Mundruczó Kornél rendezheti a Joseph Merrickről, ismertebb nevén az „Elefántemberről” készülő, előkészítés alatt álló amerikai filmet. A Deadline híre szerint a történet Merrick és legnagyobb szerelme kapcsolatát dolgozza fel. A magyar rendező azt nyilatkozta, régóta vonzódik Merrick történelmi alakjához, és az a célja, hogy ez a lenyűgöző személyiség minél hitelesebben jelenjen meg a filmben.

John Hurt, az 1980-as Az elefántemberben (forrás: Örökmozgó)

Joseph Merrick a viktoriánus Anglia társasági életében jól ismert, a médiában gyakran szereplő férfi volt: a súlyosan deformált fejjel született Merrick cirkuszi attrakcióból lett kórházi bentlakó és mindenféle gazdag emberek pártfogoltja. A visszaemlékezések szerint rendkívül művelt, intelligens ember volt. A róla szóló leghíresebb filmet David Lynch rendezte John Hurt és Anthony Hopkins főszereplésével. Arról egyelőre nincs hír, Mundruczó verziójában ki játssza majd az Elefántembert, de nemrég Bradley Cooper játszotta őt egy színpadi változatban.

Arról korábban lehetett olvasni, hogy Mundruczó Shia LaBeouf és Vanessa Kirby főszereplésével rendezhet egy másik filmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top